Program de lucru
- Luni - Vineri / 08:00 - 20:00
Sâmbătă / 08:00 - 20:00
Duminică / Zi Liberă
Informație de contact
-
Telefon: 022 837110
Implanturi pterigoide
În aproape toate cazurile de edentație parțială sau totală, protezele mobile sau mobilizabile nu mai sunt acceptate de pacienți. Chiar și pentru pierderea osoasă gravă care face imposibilă sau prea riscantă inserarea implantelor dentare în osul alveolar, astăzi este posibilă o serie de alternative valide care permit nu numai reabilitarea arcadelor dentare, ci mai presus de toate să facă acest lucru.rapid și fără augmentare osoasă invazivă sau transplanturi.
Un implant dentar este plasat în partea posterioară a maxilarului într-un mod convențional atunci când osul sub sinusul maxilar este de cel puțin 6 mm. Pentru pierderea osoasă mai extinsă, anterior a fost necesar să se recurgă la tehnici de transplant sau de ridicare a sinusurilor, sau ambele, care au fost foarte invazive pentru pacient. Astăzi se utilizează implanturi susținute de site-uri osoase mai îndepărtate de osul alveolar, cum ar fi regiunea pterigomaxilară.
Implantul pterygoid este un implant dentar care se introduce posterior arcadei superioare, are o lungime medie de 18 mm, care începând de la tuberculul maxilar intersectează plăcile osoase ale fosei pterygoide. Operația se efectuează sub anestezie locală și are o durată medie de aproximativ 20 de minute.
Multă vreme în domeniul dentar s-a crezut că districtul pterigomaxilar nu era potrivit pentru găzduirea implanturilor dentare datorită caracteristicilor sale anatomice. În vremuri mai recente, dovezi clinice abundente au arătat în schimb că această zonă nu este potrivită doar pentru osteointegrarea implanturilor dentare din titan, ci că, spre deosebire de ceea ce s-a crezut anterior, densitatea osoasă a unor structuri pterigomaxilare oferă stabilitate de ancorare. Implanturi chiar mai mari decât aceea a oricărei alte părți a maxilarului.
Mai mult, dacă există condiții, o proteză provizorie fixă poate fi plasată în 24 de ore de la inserarea implanturilor (încărcare imediată), care ies din creasta alveolară. La sfârșitul perioadei de osteointegrare, proteza temporară este înlocuită de proteza fixă permanentă din ceramică. În cazurile de edentație totală,întregii arcade superioare, reabilitarea se realizează în mod evident prin combinarea implanturilor tubero-pterigoide cu alte tipuri de implanturi, înserate în alte zone ale gurii, pentru a asigura, protezei fixe mai multe puncte de ancorare.
Prin urmare, implanturile pterigoide oferă mari avantaje pacientului în reabilitarea arcadelor dentare superioare
- timpi de vindecare mai scurt;
- intervenția chirurgicală este mai puțin invazivă decât o ridicare mare a sinusului maxilar;
- coeficientul procental al osteintegrării implanturilor pterigoide este mai mare.
Țineți legătura cu noi
Lăsați-ne contactele dvs. și veți primi oferta în cel mai scurt timp posibil.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.