Program de lucru
- Luni - Vineri / 08:00 - 20:00
Sâmbătă / 08:00 - 20:00
Duminică / Zi Liberă
Informație de contact
-
Telefon: 022 837110
Ce sunt implanturile dentare?
Implanturile dentare sunt o tehnică dentară care permite înlocuirea unui dinte natural cu unul artificial..
Un implant constă dintr-un șurub special din titan care, prin intervenție chirurgicală, este introdus în os, înlocuind rădăcina dintelui lipsă.
Implantul se alătură osuluiși după aproximativ o lună va putea susține o capsulă ceramică care va reproduce perfect un dinte real.
Astăzi puteți solicita înfiletarea unui implant, imediat după ce ați extras un dinte.
Această operație este foarte solicitată de pacienți, astfel încât aceștia să poată îmbunătăți imediat aspectul estetic și funcțional al zâmbetului lor..
De asemenea, este posibil să instalați mai multe implanturi în aceeași sesiune fără a suferi nicio durere.
Dacă este necesar, puteți reconstrui un arc întreg și într-un timp foarte scurt veți avea dinți sănătoși și estetic perfecți.
Principalele componente ale unui implant dentar
Înlocuirea unui dinte pierdut poate necesita utilizarea unui număr nedefinit de componente, deoarece unele piese pot forma un singur bloc. În general, implantologul va utiliza următoarele părți:
- implant dentar;
- bonturi;
- coroană;
- șuruburi de îmbinare și / sau de vindecare.
Implantul dentar este un șurub și are funcția de a înlocui rădăcina dintelui în os. Implantul este fabricat din titan și se află în centrul procesului de osteointegrare, care este procesul prin care implantul dentar este integrat în os și care asigură stabilitatea necesară reabilitării.
Bontul este o componentă articulară, adică permite conectarea implantului dentar la coroană. Coroana este partea vizibilă, cea care vă permite să restabiliți complet funcțiile masticatorii și estetice.
În cele din urmă, abutman-ul vă permite să fixați toate componentele împreună.
Implantologie dentară - indicații și limite
Implantologia dentară este ramura stomatologiei, , al cărei scop este înlocuirea elementelor dentare lipsă, cu rădăcini / stâlpi artificiali din titan. Deoarece pierderea unui element dentar determină o reducere a funcției masticatorii care, la rândul său, afectează funcțiile osului maxilarului subiacent, provocând lent o pierdere de masă și densitate.
Pot exista mai multe cauze care stau la baza pierderii elementelor dentare: patologii ale cavității bucale,boli parodantale, traume de contact, cariile dentare și complicațiile ei. În caz de pierdere a dinților, pacientul și medicul dentist trebuie să se confrunte cu două decizii care pot să nu pară consecvente, dar care sunt strict interconectate: dacă este adecvată înlocuirea dintelui lipsă și care este cea mai potrivită metodă de înlocuire. Vârsta și condițiile generale de sănătate ale pacientului trebuie luate în considerare ca factori fundamentali.
Există o serie de posibilități de reabilitare pentru tratamentul edentațiilor dentare (lipsa totală sau parțială a dinților), confirmate de dovezi clinice, pe baza condițiilor particulare pe care le prezintă pacientul.
Aceste posibilități de reabilitare includ:
- proteze parțial mobilizabile, sau totale;
- punți dentare;
- implant dentar.
Fiecare dintre aceste alegeri terapeutice are indicații specifice.
Implantologia poate fi împărțită în implantologie tradițională, unde implantul poate fi utilizat pentru plasarea protezei definitive după câteva luni de osteointegrare, sau în implantologie post-extracție, unde în zona de extracție a dintelui bolnav, dacă nu există probleme de tip infecțios, abces sau chist, implantul poate fi introdus imediat. Această ultimă procedură cauzează mai puține traume atât la nivelul gingiei, cât și la nivelul osului, deoarece implantul este introdus în septul alveolei dintelui, adică spațiul lăsat de dintele extras.
În cele din urmă, avem o a treia metodă, implantul cu încărcare imediată, care vă permite să plasați imediat proteza temporară pe implantul nou introdus.
Această tehnică permite refacerea uneia sau mai multor zone edentate, facilitând pacientul atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Ulterior, după câteva luni, se va aplica dintele.
Implanturile dentare moderne necesită o perioadă de osteointegrare osteointegrare cu osul maxilarului care variază de la 3 la 6 luni.
După această perioadă de timp, chirurgul poate înșuruba conformatori de gingie pe implanturile care sunt acum osteointegrate, pentru a plasa o coroană definitivă. De asemenea, trebuie precizat că inserția implantului în țesutul osos nu este absolut nedureroasă, într-adevăr este mai puțin enervantă decât o simplă extracție. Pacientul din săptămâna următoare intervenției chirurgicale poate avea o mică umflare, dar aproape niciodată nu simte durere.
Astăzi există mulți producători de implanturi dentare. Iată câteva mărci care au o bună reputație printre stomatologi:
– Alpha Bio (Israel) Jd Evolution (Italia) Bredent (Germania) Megagen (Coreea) Dentium (Germania);
– Nobel Biocare; (Elveţia);
– Zimmer (SUA);
– Straumann (Elveția) etc.
De exemplu, clinica noastră dentară , a ales să lucreze cu implanturile dentare marca TAG, JD Evolution, INNO, Dentium, Megagen, Bredent, Straumann, Nobel (Biocare). Sunt produse foarte bune din punct de vedere al calității și, de asemenea, din punct de vedere al prețului.
Este foarte important să alegeți un brand de implanturi dentare cunoscut ca un produs de calitate, dar experiența și calificarea medicului dentist sunt la fel de importante. Un implant dentar ar putea să nu se integreze, chiar dacă este de o marcă mai cunoscută, dacă nu este înserat corect.
Țineți legătura cu noi
Lăsați-ne contactele dvs. și veți primi oferta în cel mai scurt timp posibil.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.