+37322837110    str. Mircea cel Bătrân 32/10, et. 2, mun. Chișinău
+37322835363    str. Ismail 86/4, et. 2, mun. Chișinău

Mâncarea dă energie și dacă acest proces provoacă durere și disconfort este clar că reabilitarea dentară este necesară. Pentru a mânca corect avem nevoie de o dietă variată care să satisfacă nevoile noastre energetice și de dinți sănătoși care să ne permită îndeplinirea corectă a funcției primare: cea a mestecării. A avea o dantură sănătoasă, compusă în principal din dinți naturali, înseamnă că aveți posibilitatea de a mesteca corect dar și este important, deoarece permite și o nutriție corectă și o digestie mai bună.

Pierderea dinților este în primul rând pierderea zâmbetului tău.

Scopul nostru este de a evita utilizarea protezelor mobile, din aceste 3 motive:

  • Cauza disconfortului psihologic și social;
  • Dificultatea mestecării calitative;
  • Degradarea oaselor și retragerea gingiilor.

Reabilitarea implanturilor reprezintă soluția cea mai potrivită pentru problemele dintr-o zonă (fără dinți) sau pentru situații de instabilitate completă cu dinți mobili și acum nerecuperabili.

Implanturile pot:
  • înlocui un singur dinte (coroană pe implant);
  • înlocui un grup de dinți apropiați (punți pe implanturi);
  • pot fi utilizate pentru stabilizarea unei proteze superioare sau inferioare totale;
  • înlocui un întreg arc dentar.

În cazul unui întreg arc dentar, vorbim de implantologie de aplicare imediată, adică de inserarea implanturilor și de aplicare imediată a protezei fixe în aceeași zi.

Din punct de vedere tehnic, operația de inserție a implantului este direct legată de disponibilitatea osului rezidual. Pentru inserarea implantului în osteointegrare, este necesar diagnosticarea structurii anatomice cu utilizarea unor echipamente de diagnostic sofisticate.

Cunoașterea înălțimii, grosimii și densității osoase ajută dentistul în tratamentul cu implanturi.

În mod clar, este necesară o evaluare serioasă a specialistului, care va trebui să identifice cu ajutorul examinărilor și instrumentelor potrivite existența factorilor necesari pentru reușita intervenției: rata de succes a protezelor implantului este cu siguranță foarte mare, între 92 și 98%.

Cu toate acestea, este important să subliniem modul în care aceste rate de succes sunt consecința directă a planificării utile din timp, aplicarea procedurilor complexe și a unui program ulterior de întreținere a igienei care include verificări periodice.