Program de lucru
- Luni - Vineri / 08:00 - 20:00
Sâmbătă / 08:00 - 20:00
Duminică / Zi Liberă
Informație de contact
-
Telefon: 022 837110
Fațete Dentare
Fațetele dentare sunt carcase ceramice aplicate pe suprafața exterioară a dintelui pentru a îmbunătăți estetica zâmbetului. Defectele de formă, culoare sau poziție ale dinților sunt astfel ascuns, grație intervenției fațetelor, care pot fi considerate adevărate proteze. Acestea sunt plăci subțiri cimentate pe suprafața dinților care au imperfecțiuni.
De obicei, fațetele dentare sunt aplicate pentru a ascunde defectele prezente pe dinți, astfel încât să se obțină un zâmbet lipsit de imperfecțiuni. Aplicarea fațetelor este benefică în prezența dinților cu poziție incorectă și poate fi folosită mai presus de toate pentru restabilirea funcțiilor masticatorii.
Dar cum se aplică fațetele dentare?
Mai întâi trebuie să întocmiți planul de tratament, care este de obicei efectuat în câteva ședințe de către medicul ortoped.
- În prima ședință, medicul prepară dintele, amprentează câmpul protetic și alege culoarea potrivită pentru dinți. În primul rând, trebuie să înlăturați un strat de smalț, astfel încât fațeta să fie fixat pe dinte. Operația poate fi efectuată cu anestezie locală sau fără anestezie. Apoi se ia amprenta dentară, astfel încât să se creeze o fațetă de mărimea potrivită. În cele din urmă, medicul selectează culoarea care se potrivește cel mai bine dentiției particulare a pacientului.
- În sesiunile ulterioare, se efectuează teste estetice și se aplică fațeta estetică pe dinte. Dacă venirele sunt potrivite pentru dentiția pacientului, acesta este cimentat, izolând dintele afectat. Dintele este apoi tratat cu gel tixotropic și acoperit cu un adeziv, care permite o mai bună aderență a fațetei la smalț.
Ceramică, zirconiu sau compozit? Iată principalele tipuri de fațete dentare
Fațetele dentare nu sunt la fel. Există diferite grosimi, realizate din materiale particulare și create în funcție de tipul de problemă asupra căruia este necesar să se intervină. Materialele sunt de obicei ceramice și zirconiu , datorită gradului de rezistență pe care îl pot oferi. Fiecare venir este făcut pentru fiecare dinte individual.
Cele mai folosite fatete? Sunt cele din ceramică
Fațetele ceramice sunt cele mai utilizate datorită rezistenței optime a materialului și că sunt restaurări adezive minim invazive. Grosimea lor medie este de 0,5 mm. Grosimea redusă a acestor fațete salvează smalțul și protejează dinții de devitalizare. Așa cum s-a menționat mai sus cu privire la rolul fațetelor dentare, cele ceramice vă permit să corectați anomaliile de formă și volum,defectele smalțului, astfel încât să restabiliți armonia zâmbetului.
Cât durează în medie fațetele dentare?
De cele mai multe ori, trei factori de comun acord contribuie la determinarea duratei fațetelor dentare: priceperea medicului dentist, calitatea materialelor utilizate și îngrijirea și igiena pe care pacientul trebuie să o facă conștient. Dacă toate aceste trei condiții sunt îndeplinite, fațetele dentare pot rămâne la locul lor mai mult de 10 ani.
Avantajele fațetelor? Dinții albi
Avantajele fațetelor estetice includ dinți mai albi și mai obișnuiți, desigur. Mestecarea îmbunătățită este al doilea beneficiu pe care l-am acoperit deja, dar există și altele pe care le vom enumera mai jos.
• alinierea dinților erodați;
• luciu smalțului;
• corecții ale distanței dintre un dinte și altul;
• rezolvarea deficiențelor cauzate de parodontită.
Care sunt dezavantajele fațetelor dentare?
Costul este de obicei considerat dezavantajul major a fațetelor dentare. Mai mult, unii pacienți s-au plâns de durata moderată a fațetelor, care după cum ne amintim este fixată la aproximativ 10 ani. Un alt dezavantaj de luat în considerare este faptul că medicul dentist, în timpul intervenției, trebuie să îndepărteze o parte a suprafeței dentare, care poate varia de la 3% la maxim 30% pentru a obține o aplicare eficientă a fațetei.
Fațete ieftine? Iată riscurile
Este clar că perspectiva econimisirii de bani, împinge mulți pacienți să se bazeze pe fațete dentare cu costuri reduse. De fapt, economiile pot fi dăunătoare sănătății bucale a pacientului. Costurile mai mici implică utilizarea de materiale de calitate mai mică decât cele care ar trebui garantate de fațetele dentare, iar unul dintre riscurile majore ale unei operații efectuate cu materiale de calitate joasă este pierderea fațetei în termen scurt
Concluzii
După cum am văzut, nu există contraindicații speciale pentru aplicarea fațetelor dentare, iar rezultatele finale recompensează de departe orice dezavantaje datorate în principal întreținerii incorecte de către pacient, decât altor tipuri de cauze. Costurile pot fi limitate, dar trebuie să aveți întotdeauna grijă să faceți intervenții prea ieftine.
Țineți legătura cu noi
Lăsați-ne contactele dvs. și veți primi oferta în cel mai scurt timp posibil.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.