Program de lucru
- Luni - Vineri / 08:00 - 20:00
Sâmbătă / 08:00 - 20:00
Duminică / Zi Liberă
Informație de contact
-
Telefon: 022 837110
Îndepărtarea tartarului
Detartrajul este ansamblul practicilor care permite o îndepărtare corectă și constantă a plăcii bacteriene și tartului de pe suprafața dentară, pentru a evita inflamația gingivală, cauzată de bacteriile prezente în placă, care se depune și se acumulează pe dinți și în cavitatea bucală.
De fapt, curățarea zilnică a dinților la domiciliu nu este suficientă pentru a elimina profund placa și bacteriile care se formează pe suprafața dentară, în special pe părțile interioare și mai ascunse ale dinților și pe marginea gingiilor. Pentru aceasta este necesar să faceți ședințe profesionale de igienă dentară, care constau într-o eliminare precisă și completă a oricărei plăci reziduale și tartru de pe suprafața dinților.
Detartrajul este îndepărtarea plăcii, tartrului supra și sub gingival. În timpul curățării zilnice a dinților, manevrele de curățare se efectuează cu ajutorul unei periuțe de dinți manuale sau electrice, periaj cu mișcări de regulă de la gingie spre dinte și o periere circulară pe suprafața de mestecat a tuturor dinților, sau scalarea poate fi efectuată numai în clinică de către medicul stomatolog.
În timpul ședinței de igienă profesională, îndepărtarea tartrului sub- și supra-gingival se efectuează manual sau cu ultrasunet, iar ulterior curățarea dinților se finalizează cu lustruirea suprafețelor dentare. Scalarea subgingivală este esențială pentru îndepărtarea celor mai sedimentate reziduuri de placă și tartru și pentru prevenirea consecventă a bolilor parodontale periculoase.
O lipsă sau o igienă dentară incorectă determină retragerea gingivală și apariția bolilor parodontale, adesea subestimate și în schimb deosebit de periculoase pentru sănătatea gingiilor, ducând la, în cele mai grave cazuri de afectări a sistemului ligamentar a dinților, o astfel de retragere a țesutului gingival și osos,cauzează pierderea reală a elementelor dentare. Lipsa unei igiene dentare adecvate riscă să slăbească grav starea de sănătate a gingiilor, inflamând și umflând țesutul gingival, până la compromitere ireversibilă.
Igiena dentară este o practică de care avem nevoie cu toții, la toate vârstele, în fiecare zi și de mai multe ori pe zi, după fiecare masă, acasă.
Ședința profesională de igienă orală este în schimb o profilaxie la care trebuie supusă cu regularitate constantă, dar la intervale de timp variabile, în funcție de condițiile specifice de sănătate ale pacientului, date de calitatea și eficiența curățării dinților acasă, de predispoziția genetică și conformația personală a dinților.
Prevenirea este un instrument foarte util pentru cei care doresc să prevină bolile parodontale, să păstreze sănătatea cavității bucale cu cea mai mare grijă, monitorizând starea bacteriană și pentru cei care au sau presupun că au cazuri de predispoziție la boala gingiilor în familie.
Sfaturi pentru menținerea igienei dentare
După ce ați efectuat un tratament de ablație tartrică, cele mai importante sfaturi pe care le puteți urma sunt:
- Efectuați igiena personală zilnică în mod regulat după fiecare masă;
- Evitați, cel puțin în primele ore după tratament, să consumați băuturi sau alimente care pătează dinții;
- Curățați-vă întotdeauna dinții după ce ați consumat alimente și băuturi precum cafea, vin și ceai;
- Folosiți o apă de gură specifică, respectând sfatul medicului, pentru a menține gingiile dezinfectate.
Țineți legătura cu noi
Lăsați-ne contactele dvs. și veți primi oferta în cel mai scurt timp posibil.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.