#
#
022 835363 / 069 759 759 022 837110 / 069 752 000
info@nobildent.md office@nobildent.md
qdent

Pedodontia este o specialitate stomatologica ce se adreseaza copiilor, ocupandu-se cu profilaxia si tratamentul dintilor de lapte si a dintilor permanenti tineri. Vizita copilului la dentist trebuie sa se produca cat de timpurie; e de dorit ca aceasta sa se desfasoare intr-o atmosfera vesela, relaxata, copilul s-o perceapa ca pe o joaca.
La inceput, la primele vizite, parintele poate ramane in cabinet in timpul consultului, apoi ar fi bine sa obisnuim copilul sa ramana singur cu noi in cabinet.
Pedodontia se ocupa de toate aspectele preventiei si tratarii afectiunilor stomatologice: profilaxia, terapia, chirurgia si nu in ultimul rand depistarea anomaliilor dento-maxilare si rezolvarea lor de catre ortodont.
Inhalosedarea
1.Inhalosedarea in tratamentele la Copii
2.Inhalosedarea in tratamentele la Adulti.
Inhalosedarea este o metoda de tratament a afectiunilor dentare la copii si adultii care se tem in general de tratamente medicale si in special de cele stomatologice (zgomotul aspiratorului, al frezei de turbina, mirosurile intepatoare ale substantelor,anestezie locale injectabile). ACEASTA consta in inhalarea pe nas cu ajutorul unei masti speciale a unui amestec de gaze in care cea mai mare parte este oxigenul si o mica parte de protoxid de azot. Efectul inhalarii se instaleaza dupa un timp variabil de pina la 20 – 30 de minute si consta in reducerea anxietatii,adica a acelei frici neexplicabile care ne cuprinde pe multi dintre noi in fata unei proceduri medicale,dar in acelasi timp se instaleaza o stare de relaxare constienta, o stare de bine, care duce pacientul pina la hohote de ris fara un motiv precis.
Metoda este noninvaziva si nu da toleranta,odata scurgerea gazului fiind oprita se administreaza pe masca oxigen timp de citeva minute si pacientul este gata sa se dea jos de pe scaun, uneori chiar nu isi aminteste prea bine ce fel de interventie a avut dar in toate cazurile pleaca cu zimbetul pe buze si revine de fiecare data curios si gata de o noua incercare.
Metoda este folosita mai ales la copii incepind cu virsta de 3 ani ,la copii care sufera de diferite grade de handicap dar si la adultii care au ramas cu teama de tratamente dentare inca din copilarie.
O serie de proceduri de amploare cum sint Implantele sau chiar detartrajul subbgingival si operatiile cu lambou se pot practica cu ajutorul inhalosedarii caz in care se foloseste impreuna cu anestezia locala tocmai pentru a permite medicului executarea unui tratament mai complex si de mai lunga durata.
Inhalosedarea nu are contraindicatii evidente cu exceptia cazurilor copiilor cu astm sau cu respiratie orala pronuntata sau adultilor care sufera de deviatii de sept si alte obstructionari ale cailor respiratorii.
Aparatul folosit de clinica noastra, este dintre cele mai performante din lume cu posibilitatea de a monitoriza in timp real parametrii vitali ai pacientului (tensiune arteriala,puls,concentratie de oxigen si dioxid de carbon in aerul inspirat/expirat.
 

Despre Nobildent

Am invatat ca succesul trebuie masurat nu prin pozitia pe care acel cineva o dobandeste in viata, ci mai degraba prin obstacolele pe care le-a trecut pentru a reusi.B.J.Washington

Mai multe

Ultimele Noutăți

Date de contact

str. Ismail 86/4, et. 2, mun. Chișinău, R.Moldova

Butoane Sociale

Facebook
#
Vkontakte
Twitter
#
Odnoklassniki