#
#
022 835363 / 069 759 759 022 837110 / 069 752 000
info@nobildent.md office@nobildent.md
qdent

Cunoastem cu totii sintagma "este mult mai usor si mai ieftin sa previi decat sa tratezi", iar acest lucru se poate realiza in domeniul stomatologiei prin profilaxia dentara.

Profilaxia dentara reprezinta prima si cea mai importanta etapa in ingrijirea dintilor. Aceasta trebuie sa inceapa inca din copilarie odata cu aparitia primilor dinti si continuata apoi toata viata.
Profilaxia previne atat imbolnavirile dentare cat si complicatiile in cazul afectiunilor deja existente.
Pacientul nu poate sesiza singur in timp util afectiunea dentara (carii, afectiuni parodontale) si nici nu poate constientiza gravitatea acesteia. Nu trebuie sa asteptati ca durerea sa va aduca intr-un cabinet stomatologic. Tratand in stadiu incipient orice afectiune dentara si folosind metode de tratament minim invazive, veti fi scutiti de neplacerile cauzate de durerile dentare, sangerarile la periaj, mirosul neplacut al gurii si de cazurile mai avansate de mobilitate dentara care duc la pierderea timpurie a dintilor.
Procedurile de profilaxie profesionala sunt reprezentate de:

  • Control stomatologic periodic o data la 6 luni, prin care medicul stomatolog constata starea dintilor, a gingiilor si a intregii cavitati bucale. Pacientul va primi informatii de ultima ora si recomandari pentru realizarea cat mai corecta a unei profilaxii individuale la domiciliu prin igiena dentara zilnica si alimentatie sanatoasa. Tehnica de periaj se va individualiza pentru fiecare pacient in parte cu periute si paste adecvate in functie de morfologia parodontiului si de starea sa de de sanatate. Periajul dentar efectuat timp de 3-5 min, de 2 ori /zi (dimineata si seara) trebuie suplimentat cu mijloace auxiliare: ata dentara, periute interdentare, dus bucal, ape de gura.
  • Igienizarea profesionala reprezentata de detartraj ultrasonic, periaj profesional, air flow - metode profilactice prin care se indeparteaza placa bacterian, tartrul dentar si coloratiile inestetice de pe suprafata dintilor .
  • Sigilarea santurilor si fosetelor si fluorizarea dintilor sunt metode prin care se previne aparitia cariilor.
  • Corectarea unor obiceiuri vicioase sau acte involuntare ce pot afecta dintii si intreg aparatul dento-maxilar prin slefuiri selective si gutiere de bruxism.

Despre Nobildent

Am invatat ca succesul trebuie masurat nu prin pozitia pe care acel cineva o dobandeste in viata, ci mai degraba prin obstacolele pe care le-a trecut pentru a reusi.B.J.Washington

Mai multe

Ultimele Noutăți

Date de contact

str. Ismail 86/4, et. 2, mun. Chișinău, R.Moldova

Butoane Sociale

Facebook
#
Vkontakte
Twitter
#
Odnoklassniki